Het inrichten van de horeca keuken is een belangrijk proces, omdat je het optimale uit de keuken ruimte wilt halen. Om de keuken zo goed mogelijk in te richten kun je gebruik maken van deze vier tips:
- Gebruik RVS materialen
- Zorg voor genoeg ruimte
- Houdt rekening met de afvoer- en stroompunten
- Gebruik een grote koeling
Het inrichten van de keuken gaat vooral om logisch nadenken. Je wilt niet dat het bedieningspersoneel door de hele keuken moet lopen, om borden op te halen voor de gasten. Het fornuis is dus het beste te plaatsen aan het begin van de keuken, of zorg ervoor dat de borden aan het begin van de keuken worden opgemaakt, zodat het keukenpersoneel zonder al te veel moeite de borden kan brengen bij de gasten. Het gebruik van een handige koelwerkbank kan al erg veel ruimte schelen. Om snel je spullen te vinden in de vrieskast is grote horeca vrieskast kopen aan te raden.
Efficiënt gebruik maken van de keuken
Het inrichten van een horeca keuken is vaak iets waar minder goed over nagedacht wordt, om er vaak gedacht wordt dat de inrichting van het restaurant het belangrijkste is. Om op een zo efficiënte manier te werken, is het belangrijk dat er goed is nagedacht over de inrichting van de keuken. Bij de inrichting van de keuken is het belangrijk dat er wordt gekozen voor RVS materialen, om roest te voorkomen. De RVS materialen zijn er sterk en goed schoon te maken. Deze handige koelwerkbank bijvoorbeeld erg handig om efficiënt gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Een horeca vrieskast kopen is ook een pré als je wilt dat je producten lang houdbaar blijven. Om zo snel en efficiënt mogelijk te werken is het belangrijk om de ruimte die je hebt zo ruimtelijk mogelijk te houden, zodat je makkelijk kan rondlopen door de keuken zonder iemand aan te stoten.
Houd rekening met de hygiëne en veiligheid
Het belangrijkste aspect bij het indelen van de keuken is het nadenken over de hygiëne en veiligheid. Om de hygiëne te waarborgen is het zaak om goed schoon te maken. Het gebruik van een handige werkbank kan zorgen voor een betere hygiëne, omdat je die rechtstreeks op de grond staat en er dus geen vuil onder de kast kan komen. Een handige horeca vrieskast kopen is ook een pré om de producten goed houdbaar te houden. Het leggen van een antislip vloer is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren, omdat er vaak etensresten op de vloer kunnen vallen en de vloer dus glad wordt.
Weten wat er allemaal te doen is in Gorinchem? Klik dan hier!